Méhnyakrák megelőzés – otthon

Otthoni Humán papillomavírus tesztelés

A rákszűrés (citológia) a rákos eseteknek akár a 30%-át nem fedezi fel. A rákmegelőző műtendő eseteknek pedig közel 50%-át véti el. A Neumann Labs egy forradalmian új méhnyakrák megelőzési módszert fejlesztett ki, amelynek egy otthoni mintavételes HPV teszt az első lépése. Az Easy HPV Test a súlyos rákmegelőző esetek és a rákok 98,5%-át tudja azonosítani – az elvégzett klinikai vizsgálatok szerint. A mintavétel gyors, biztonságos, kényelmes és otthoni környezetben is elvégezhető.
Az Easy HPV Test 5490 Ft áron érhető el.

Mire jó az Easy HPV Test?

A legtöbb rosszindulatú daganatos betegséghez hasonlóan a méhnyakrák elleni harcban is a korai diagnózis és a rendszeres szűrés az elsődleges eszköz a nők kezében. De nem mindegy, milyen szűrés! Ma ugyanis minden második rákos eset olyan nőnél fordul elő, aki jár szűrésre, és a rákos esetek harmadában a rendkívül súlyos betegség ellenére negatív citológiai eredményt kapott. Épp ezért ráktesztekből a legmegbízhatóbbat és legmodernebbet kell választani!

Ezzel a kétlépcsős eljárással a súlyos rákmegelőző esetek és a rákos esetek gyakorlatilag 100 százalékát tudják azonosítani. Ennél hatékonyabb teszt ma nem létezik.

Aki nem jár szűrésre, az legalább egy otthoni HPV tesztet végezzen!

Hogyan kell használni a Easy HPV Test-et?

A teszt hüvelyi- és méhnyak környéki minta levételére alkalmas. Az otthoni mintavétel elvégzése kifejezetten egyszerű, egy tampon felhelyezéséhez hasonló, így néhány pillanat alatt elkészül vele. (Természetesen az eszközhöz részletes útmutatót csatolunk, amelyben le van írva a mintavétel kivitelezése lépésről lépésre.)

MIT JELENT AZ EREDMÉNYEM?

– Negatív

A HPV-eredmény lehet negatív, ez azt jelenti, hogy a mintából nem volt kimutatható a méhnyakrák szempontjából magas kockázatú csoportba sorolható, ún. “high risk” HPV-típus. Ebben az esetben elég, ha a vizsgálat eredményéről a legközelebb esedékes nőgyógyászati vizsgálat során tájékoztatod orvosod.

És ne feledd: a HPV nem csak azokat veszélyezteti, akik felelőtlenül váltogatják szexuális partnereiket. Az óvszer csökkenti a fertőzés esélyét, de korántsem nyújt százszázalékos védelmet; harmincon túl pedig még egy negatív citológiai eredmény sem jelenthet teljes megnyugvást. A hatékony HPV-szűrés kritikus fontosságú ahhoz, hogy idejében felismerjük a kockázatos vírus jelenlétét és a rákos elváltozások kezdeti stádiumait. A folyamat elején ugyanis egyszerű műtéttel száz százalékban gyógyíthatók a betegek.

+ Pozitív

A HPV-önteszt pozitív eredménye a HPV-vírus jelenlétét mutatja. A fertőzés még nem azonos a daganatos betegséggel. 30 éves kor alatt a fertőzés gyakoribb; legveszélyesebb következménye, a rák viszont jóval ritkább.

30 éves kor felett a pozitív eredmény esetén elvégzendő biomarker vizsgálat tudja igazolni a megbetegedés kockázatát. 30 éves kor alatt biomarker teszt nem végezhető, ezért pozitív eredménynél a nőgyógyász által ajánlott egyéb vizsgálat szükséges a kockázatok azonosításához.

HPV-fertőzés, azaz pozitív teszt esetén kortól függetlenül nőgyógyászati vizsgálat indokolt.

! Bármi is az eredmény

A lelet eredményétől függetlenül a HPV-tesztet igény szerint, de legkésőbb három évente ismételd meg, és továbbra is rendszeresen járj nőgyógyászhoz!

Aktuális árainkat Árlistánkban találja!

Igény esetén van lehetőség arra, hogy munkatársaink küldik tovább a vizsgálati anyagot a laborba, így nem szükséges önnek bajlódnia a postán való feladással. Ennek díját szintén megtalálja árlistánkban.

Az önmintavételi eszközt megvásárolhatod A Radio Dental diagnosztikai centrumokban nyitvatartási időben:

Címünk:

1082 Budapest, Baross u. 1.
1011 Budapest, Fő u. 56-58.

Radio Dental Extra Sanguis Kft. csapata
Radio Dental Extra Kft. csapata